درمان جوش صورت

جوش و آکنه مشکلی است که همه ما در زندگی بارها آن را تجربه کرده ایم. جوش صورت در هر سن و سالی رخ می‌دهد و تنها به دوراغ نوجوانی و بلوغ محدود نیست. جوش‌های التهابی مانند پاپول، پاسچول، ندول و کیست و جوش‌های غیرالتهابی مانند جوش‌های سرسفید و سر سیاه از انواع طبقه‌بندی جوش‌ها هستند. برای آشنایی با جوش‌ها، علل به وجود آمدن و درمان آن‌ها تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

انواع جوش صورت
جوش سرسفید: این جوش‌ها از مسدود شدن منافذ پوست توسط چرک، چربی و سلول‌های مرده پدیدار می‌گردد. اکثر افراد با دیدن جوش‌های سر سفید قصد خالی کردن آن را دارند اما اینکار سبب می‌شود تا این جوش در بخش‌های دیگر از صورت و بدن گسترش پیدا کند.
جوش سرسیاه: این جوش به علت بیرون زدگی محتویات منافذ پوست در معرض هوا به رنگ سیاه در می‌آید. خالی کردن جوش سر سیاه اگر غیر اصولی انجام شود باعث باقی ماندن جای جوش بر روی پوست می‌شود.
پاپول: این نوع جوش با اندازه‌ای کمتر از یک سانتی متر است که از پوست بیرون زده، اغلب اوقات ضایعه پوستی نامیده می‌شود و بصورت برآمدگی‌های قرمز رنگ است.
کیست: آکنه کیستیک نتیجه عفونت عمیق درون پوستی است که بزرگ، قرمز، دارای التهاب و دردناک و مملو از عفونت است و درمان سخت‌تری نسبت به سایر جوش‌ها دارد.
ندول: این نوع از جوش‌ها حاد و عفونی محسوب می‌شوند و ممکن است از خود اسکار و لکه پوستی به جای بگذارند. در قسمت‌های عمیق پوست قرار می‌گیرد و بصورت برآمدگی‌های بزرگ و سفت روی پوست دیده می‌شوند.
پاسچول: این جوش مرکزی سفید رنگ داشته و با بافت قرمزی احاطه شده و مانند جوش سر سفید بزرگ و مزمن می‌شود.
انواع جوش صورت
درمان جوش صورت
درمان دارویی
برای درمان جوش صورت با استفاده از داروها در ابتدا باید منشا آن را پیدا کنید. علت زمینه ساز جوش صورت ممکن است مختلف باشد. از دلایل این اختلالات هورمونی، استرس، مصرف برخی داروها و غیره است. اقدامات درمانی و مصرف دارو برای درمان جوش صورت باید زیر نظر پزشک باشد زیرا مصرف خودسرانه برخی داروها ممکن است سبب ایجاد مشکلات جدی‌تری شود.

برخی داروهایی که برای درمان جوش صورت استفاده می‌شود شامل: پماد تتراسیکلین، داروهایی که حاوی رتینوئیک اسید و یا ترتینوئین هستند، داپسون، آنتی‌بیوتیک خوراکی و داروهای ضد آندروژنی است.

درمان خانگی
عرق کاسنی:

کاسنی از گیاهان معروف با خواص بالا در طب سنتی می‌باشد. مواد معدنی همچون منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، اسید فولیک، روی و پتاسیم در این عرق گیاهی به مقدار فراوان وجود دارند. کاهش کلسترول، پیشگیری از سکته قلبی، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد کلیه‌ها و غیره دارد و به دلیل خاصیت کاهش التهابی که دارد در درمان جوش نیز مصرف می‌شود.

یخ:

ماساژ دادن صورت با یخ علاوه بر بهبود گردش خون و کنترل چین‌وچروک در پوست، در کاهش چربی اضافی پوست و کاهش منافذ آن، مؤثر بوده و به لایه برداری، کاهش لک و جوش‌ها کمک می‌کند.

نحوه ماساژ صورت با یخ:

تکه یخی را داخل یک نایلون و یا یک پارچه لطیف قرار داده و از آن استفاده نمایید و روزانه یک تا دو دقیقه یخ‌ها را بر روی جوش‌ها قرار دهید. هنگام ماساژ از وارد آوردن فشار بیش از حد پرهیز کنید، همچنین از ماساژ یخ در نواحی اطراف چشم خودداری نمایید. شما می‌توانید جهت کاهش التهاب پوستتان در قالب یخ، چند قطره گلاب اضافه کنید.

https://salonmalon.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *